top of page

PIAŢA OBOR

Piața Obor este una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare din București. Fostul târg al Moșilor a rămas până în zilele noastre cea mai mare piață de desfacere a comerțului en detail, de orice natură, din întregul Bucureşti.

Versatilitatea sa poate fi considerată o calitate importantă, ce a menținut-o în viață de-a lungul anilor. Din târg de animale  sau târg de cereale – o bună perioadă de timp zona Oborului fiind loc al desfășurării atât de bâlciuri, cât și de execuții publice – Piața Obor și-a continuat existența făcând parte din viața orașului, prin îndeplinirea cerințelor publicului. În același timp, ea a devenit o entitate în sine, care în zilele noastre a căpătat o aură de eternitate: “Cum să dispară Oborul!”.

Prezența omului modelează spațiul, uneori chiar îl conformează. În acest caz, confortul nu este pus pe prima treaptă - oamenii amenajându-și “tarabele” în cele mai diverse locuri (de cele mai multe ori acestea având un caracter temporar). Magazinul universal, mall-ul și alți participanți moderni ai comerțului își împart influența cu piața, fiecare având de câștigat.

Am propus un traseu prestabilit care direcționează pietonii și revitalizează spațiul. Prin propunerea noastra am oferit oportunitatea bazarului de a se re-integra - în același timp optimizând ansamblul de hale prin intermediul tarabelor flexibile propuse, astfel încât sa se obțină o zonă multifunctională, cu o logistică ușor de gestionat.

COLECTIV:  Andreea Alexandra Ilie , Irina Lungu, Ioana Ruxandra Popescu

bottom of page